vasárnap, január 20, 2008

Martinique - útinapló 2.

Martinique

A tegnapi nap hátralévő része intezkedéssel telt, kissé nehézkesen mennek itt a dolgok :) Elvégeztük a nagybevásárlást, már van kaja-pia a fedélzeten doszt. Délutánra mindenki bepakolt a kabinjába, van saját vizesblokk majdnem mindhez. Annak, aki nem ismeri ezeket a "fürdőszobákat", elmesélem, hogy egy kb 1,20x1,00m-es helyre be van spájszerolva egy mosdó, wc a vízpumpával, a megfelelő szekrényekkel. Fürdeni a mosdóhoz tartozó csap kihúzásával lehet, az összegyűlt víz egy pumpa segítségével távozik a hajó aljából. Este elmentünk egy étterembe, ahol grill est volt, ami azt jelenti, hogy lehetett rendelni grillhalat, grillcombot meg grilloldalast. Pont. :) Nem volt rossz, de aztán kötelező volt benézni a Mango Bay-be, mert zenés-táncos mulatság volt meghirdetve. Pár magyar kolléga már megelőzött minket, mert egy-két jókedvű osztrák túristát próbáltak éppen rávenni, hogy vonatozzanak velük, közvetlenül az asztalon táncolást követően. A buli nem tartott sokáig, mindenesetre szerencse, hogy nem találtuk meg a bocihoz az evezőket, mert hajnalban még útnak akartunk indulni egy esti fürdőzésre. Amúgy történt egy pár érdekes dolog még délután-estefelé: zátonyra futott és fennakadt egy kb 44 ft hajó nem messze tőlünk, sokáig tornásztak, mire leszedték. Az árboc csúcsát húzták motorcsónakkal, Imréék attól tartottak, hogy el fog törni, mert már jóval több, mint 45 fokot dőlt a hajó. Végül aztán eltűntek valamerre, szóval nem történt nagy kár. Körbejártuk a mólókat, gyönyörű hajók állnak bent, mindet lefotóztuk, ha lesz időm feltöltöm a webalbumba. Kár leírni hogy néztek ki, inkább majd a képek meséljenek. Elég nagy az élet itt, mondjuk tegnap éppen charter-váltás volt, kirakodóvásárral, este zenével, de ma is van pörgés azért szépen.
Most reggelizünk, megnézzük, hogy megérkezett-e István csomagja, ha nem, akkor köteleket oldunk és végre úrta kelünk St. Lucia felé, ahol benézünk Rodney Bay-be (ott végződik minden évben az ARC :) Ha lesz wifi este, akkor update.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó szelet
Már épp gondolkoztanm azon, hogy írok egy sms-t , miszerint" micsoda szar helyre mentél , még csak wifi sincs", de ugye ezt már nem kell megtennem :-).
stve

gamanoid írta...

Aloha!

"Igaza van a fiatalembernek!!!".......
Kellett volna wifit is vinnetek, ma
már minden modern hajón van.:-)
Szerencsére helyettesíthető szeszesitalall. Asszem.
A Caribbean Attacker Wedge aztán St. Lucián mutassa meg hol lak' az Uristen!!

Gabes

Névtelen írta...

Vagy legalább egy , betárcsázóst.
Tényleg Ákoska, nem maradt nálad véletlenül a zsebakváriumom?
Stve

gamanoid írta...

Héééjjj!

Semmi poz, SOG, TC?
Ezek szerint még mindig kocsmáztok....

G.

Akos írta...

A MaxSea trackel vegig, nagyon jol mukodik, bar kellett szereznem egy gps-t itt, mert amit hoztam, vmiert nem mukododtt. Nelkule komoly gondban lennenk az ejszakai kikoteseknel. Ha lesz lehetoseg, felrakom a printscreent!