vasárnap, február 26, 2012

Saigon - Phu Quoc (feb 23)

Reggel végre nem kellett hajnalban kelni, kényelmesen felmentünk a legfelső emeletre, pazar kilátással a városra. Megreggeliztünk, ami nem volt emlékezetes, de annyira borzalmas sem, igyekeztek na :)
Zsófi megalkudott a taxissal 8 usd-re a reptérig :) Ott láttuk, hogy késve indul a gépünk, amitől kicsit elszontyolodtunk, mert már nagyon vártuk a szigetet... Szerencsére a várók tele vannak nagy lcd tv-kel, amiket non-stop filmek mennek, mindegyiken más. Így végignéztünk valami limonádét meg egy Tom&Jerry-t, és 1-kor már úton voltunk Phu Quoc szigetére egy propelleres géppel, huszadmagunkkal. Az idő kiváló volt, 40 perces az út, vártak minket, csomagok rendben, szóval minden fain. Ja a csomagokról annyit, hogy még az elején mindkettőt lelakták, kitörtek darabok a keréktartóból, fogantyúkat vesztettünk, így Hanoiban beszereztünk egy tekercs havannabarnát, és minden út előtt masszívan rögzítem a cuccost, nehogy nagyobb baj legyen... Hol szereztünk havannabarnát? Épp ezen tanakodtunk, mikor Zsófi rámutatott egy boltra mögöttünk, ahol legalább 6 féle méretben lehetett kapni ilyet, mindösszesen asszem 100 Ft-ért darabját.
Szóval pár perces autóúttal beértünk a szállodába, maga a város is jobb állapotban van, mint máshol, de a szállás kimondottan jó. Fain szobát kaptunk, részben látszik a tenger is, de inkább a csodaszép trópusi kert. Akkora ágy van benne... Szerintem 2.5x2.5 méteres :) A kertből egyenest a homokos partra lehet jutni, ahol pálmafák, nyugágyak, kis bungalókban lehet senyvedni. Ki is használtuk, azonnal rohantunk a vízbe - jó meleg :) A fatörzsre csavarozott telefonon lehet kaját-piát rendelni!!! A napnyugta, ahogy írták, csak innen látható Vietnámban, káprázatos, pont előttünk tűnik el.
Este kinéztünk egy éttermet a Wikitravelről, egész jó volt. Itt már végre vannak pompás tengeri kütyük is, Zsófi beburkolt egy adag grillezett hajgumit (tintahal), én a szokásos fried noodle-nál maradtam, ha már itt vagyok.

1 megjegyzés:

Katidali írta...

grillezett hajgumi-ááááááááááááááá:)))))))))))))))))))))Áki, írj utikalauzt!