szerda, június 18, 2008

"Magyarok! Férfiak és asszonyok!"



"...hallgassátok Koppány vezért! " Nem kívánom az István, a király tegnapi első előadását részleteiben kommentálni, hiszen azt már Sophy megtette. Hozzátenni nem tudok, csak annyit, hogy elmondom saját véleményem pár szóban. Először is nagyon sajnálom így utólag, hogy nem követtem figyelemmel a Társulat-ot az mtv1-en, sajnos sztereotipikus félelmem volt vele kapcsolatban: királyi 1-esen... megasztár koppintás... jaj, ne má'! Aztán a vége felé, mikor már csak pár szereplő sorsa nem volt eldöntve, meglepődve füleltem bele. Ez, és természetesen az előadás jubileumi volta miatt döntöttünk úgy, hogy megnézzük mit homorítanak a fiatalok. Azzal kapcsolatban nem voltak kétségeim, hogy a 25 évvel ezelőtti Varga-Deákbill-Vikidál-Sebestyén felállást megfejelni nem lehet, de amit tegnap láttunk, az kifejezetten kellemes csalódás volt. A koreográfia, a díszletek, a ruhák és a rendezés szerintem világszínvonalú volt, a szereplők azon felül, hogy nyilván nem profik és nem is ezt tanulták, biztos vagyok benne, hogy apai-anyait beleadtak. Egyszóval megérte ott lenni.
Szünetben arról tanácskoztunk, hogy az eredeti felállásban kik szerepeltek, ki kicsoda, stb. Amennyiben nektek is vannak fekete foltok a szöveget vagy a szereposztást illetően, segítséget itt találhattok: szereplők és a dalszövegek.
Azt azért csak nem bírom ki, hogy hozzátegyem: tegnap megint nagyon jó volt magyarnak lenni! És nyilván a légkonditól könnyeztünk :)

Nincsenek megjegyzések: